Juliet Postma Vastgoedfinancieringen

Wat is Crowdfunding?

Crowdfunding is een vorm van financiering waarbij ondernemers, maar ook particulieren een beroep doen op de crowd om hun kredietbehoefte ingevuld te krijgen. Bij crowdfunding gaat het altijd om een grote groep mensen (de ‘crowd’) die gezamenlijk een geldbedrag bij elkaar leggen. Waar dat geldbedrag aan wordt besteed en wat de crowd ervoor terugkrijgt, verschilt per type aanvraag.

Waarom Crowdfunding?

Bij Crowdfunding wordt gedacht in “hoe kunnen wij zorgen dat de ondernemer krijgt wat hij vraagt”. Dit is vaak een groot verschil met hoe banken denken.

Wat kan via Crowdfunding gefinancierd worden?

 • Werkkapitaal
 • Overnamefinanciering
 • Vastgoed voor eigen gebruik
 • Verhuurd vastgoed
 • Transformatieproject
 • Overbruggingsfinanciering
 • Aandelenoverdracht

Wat zijn de voordelen van Crowdfunding?

Positieve insteek

Positieve insteek “hoe krijgen wij dit wel gefinancierd”, flexibel en meedenkend en de voorwaarden zijn veelal vaak te bespreken.

Groeimarkt

Crowdfunding blijft groeien onder ondernemers en biedt de mogelijkheid aan ondernemers om zelf ook door te kunnen blijven groeien.

Meer klanten en ambassadeurs

Crowdfunding levert veel investeerders (de “Crowd”), investeerders kunnen uitgroeien tot klanten en/of ambassadeurs van de onderneming.

Mee met de tijd

Crowdfunding sluit aan op een veranderende behoefte van mensen.

De oplossing tot 'Ja'

Waar bancaire instellingen NEE verkopen biedt Crowdfunding dè oplossing tot JA! De “Crowd” zorgt samen voor de financiële middelen die nodig zijn om de droom van de ondernemer te realiseren.

Wat zijn de nadelen van Crowdfunding?

Hogere rente

De rente is vaak hoger dan bij banken of financiers.

Aanvraag online zichtbaar

De aanvraag wordt gepubliceerd op de website van het Crowdfundingsplatform wat als een nadeel beschouwd kan worden. Dit kan je ook als een voordeel zien; denk aan klantenbinding en naamsbekendheid.

Wat levert Crowdfunding op voor de Crowd?

Als tegenprestatie voor het uitlenen van geld krijgen de investeerders een financiële beloning. Het rentepercentage wordt één op één doorbelast aan de investeerder en ook krijgen zij vaak bij vervroegd aflossen een financiële beloning in de vorm van een aantal maanden rentevergoeding afhankelijk van de gemaakte afspraken. Soms krijgen zij ook een leuk extraatje. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken bij het financieren van een hotel aan een gratis overnachting boven een bepaald investeringsbedrag, of een kopje koffie met gebak of een borrelplank bij het financieren van een restaurant.

Hoe vindt de beoordeling plaats en wanneer kom je in aanmerking voor een financiering?

Bij de beoordeling wordt gekeken naar drie aspecten: afloscapaciteit, solvabiliteit en zekerheid.

Afloscapaciteit: op basis van jaarcijfers en/of prognosecijfers wordt gekeken of de onderneming in staat is om de rente- en/of aflossingsverplichtingen te kunnen betalen. Bij verhuurd vastgoed wordt gekeken of er vanuit de huuropbrengsten minus exploitatielasten de rente- en/of aflossingsverplichtingen kunnen worden voldaan. Het is natuurlijk belangrijk dat de Crowd die het geldbedrag bij elkaar gelegd hebben netjes terugbetaald worden en dat moet gedaan worden vanuit de omzet van de ondernemer.

Solvabiliteit: het eigen vermogen ten oprichtte van het balanstotaal laat zien wat de solvabiliteit van de onderneming is. Hoe beter de solvabiliteit van de onderneming is, des te beter is de ondernemer in staat om zijn schulden op lange termijn terug te betalen.

Zekerheid: hierbij moet je denken aan een borgtocht, een bankgarantie, een recht van eerste hypotheek op vastgoed, een recht van tweede hypotheek op een eigen woning met overwaarde en als extra verpandingen op roerende zaken of vorderingen. Zekerheid is altijd nodig om een financiering via Crowdfunding te regelen. Hier haalt de Crowd namelijk comfort uit! Zij zorgen voor het geld om als ondernemer uit te kunnen breiden of door te kunnen groeien en daar staat tegenover dat de Crowd zekerheid hiervoor terug krijgt.

Indien deze drie aspecten positief zijn dan is de kans heel groot dat jouw aanvraag in aanmerking komt voor Crowdfunding.

Meer weten over Crowdfunding? Sparren over een aanvraag? Of heb je al een concrete aanvraag?

Samen uw financieringsdoel bereiken.

Ik bemiddel in vastgoedfinancieringen voor zowel de startende als de professionele belegger. Denk hierbij aan woningen / appartementen / studentenpanden, winkels, woon-winkelpanden, kantoor-, bedrijfs- en horecapanden.

De financieringsaanvragen kunnen variëren voor de aankoop van beleggings- of handelspanden in box 3 of in de B.V., het herfinancieren of oversluiten van panden of van gehele vastgoedportefeuilles of het herstructureren van de portefeuille.

Ook kunt u bij mij terecht voor de financiering van werkkapitaal, het starten van een eigen bedrijf, het overnemen van een bedrijf, het aankopen van een pand dat u zakelijk zelf wilt gebruiken, recreatievastgoed, alle andere soorten vastgoed wat via Crowdfunding wel te financieren is.

Door mijn jarenlange goede ervaring met banken/geldverstrekkers maak ik een snelle inschatting naar de haalbaarheid van uw financieringsaanvraag. Dit geldt tevens voor het verhogen, verlengen of op een andere manier wijzigen van uw financiering.

Kom met mij in contact.

  Juliet Postma vastgoedfinancieringen

  E: juliet@jpvastgoedfinancieringen.nl
  T: 06 52 85 70 83

  Vlasacker 3
  5505 KB Veldhoven

  KVK: 74974912
  AFM: 12047693

  Juliet Postma vastgoedfinancieringen staat ingeschreven bij